گالف دارو - داروخانه اینترنتی

با خوراکی های مفید برای دهان و دندان آشنا شوید

با خوراکی های مفید برای دهان و دندان آشنا شوید

حفظ سلامت دهان و دندان یکی از کارهای مهمی است که به سالم ماندن سایر دستگاه‌های بدن کمک می‌کند.

باید مسواک زدن، استفاده از نخ دندان و دهان‌شوی را راهی برای سالم ماندن دندان‌ها دانست اما مهم‌تر از این‌ها غذاهایی است که می‌خوریم؛ غذاهایی که برخی برای دندان مفید و برخی مضر هستند.

خوراکی هایی که باعث استحکام و تقویت دندان میشوند

پنیر ، شیر ، ماست بدون قند:

به دلیل دارا بودن مقادیر بالای کلسیم ، در رمینرالیزاسیون مینای دندان تاثیر بسزایی دارد .

ضمنا پنیر با چسبیدن به پلاکهای تشکیل شده روی سطح دندان باعث بهم ریختن ساختار پلاک دندانی و جلوگیری از فعالیت باکتریهای پوساننده دندان میشود.

گوشتها :

به دلیل بالا بودن میزان فسفر شان در استحکام بخشیدن به ساختار دندان مفیدند.

کنجد :

به دلیل دارا بودن مقادیر بالای کلسیم ، استحکام بخش ساختار دندان است.

خوراکیهای حاوی ویتامین ث( vitaminC ) مثل مرکبات:

به دلیل شرکت در ساختار کلاژن ( ماده اصلی تشکیل دهنده بافت نرم ) لثه، باعث تقویت لثه های فرد میشود .

خوراکیهایی که محیط دهان را قلیایی میکنند و از پوسیدگی دندانها جلوگیری میکنند

بعد از خوردن مواد غذایی طبق گفته هایمان ph دهان کاهش می یاب، اگر این ph به کمتر از ۵/۵ برسد ، میتواند مینای دندان را دمینرالیزه کند.

بنابراین هر ماده غذایی که در تعدیل ph دهان موثر باشد ، با عنوان مواد غذایی قلیایی کننده محیط دهان بررسی میشود.

پنیر :

هم به علت میزان بالای کلسیم و هم به دلیل اینکه نیاز به جویدن دارد و در نتیجه ترشح بزاق را بیشتر میکند، میتواند خاصیت بافر کنندگی برای محیط اسیدی دهان داشته باشد.

آب :

این مایع حیاتی با تحریک ترشح بزاق غلظت اسید را کاهش داده و محیط دهان را بافر میکند.

میوه ها و سبزیجات ترد و با فیبر بالا مثل سیب ، هویج و کرفس :

این دسته از خوراکیها نیز چون نیاز به جویدن زیاد دارند ، با تحریک ترشح بزاق به بافر شدن محیط دهان کمک میکنند.

چای سبز :

به دلیل دارا بودن ترکیبات پلی فنول، فعالیت میکروبهای دهان را کاهش داده و به این ترتیب نه تنها تشکیل پلاک دندانی ، بلکه ضخامت پلاک تشکیل شده را نیز کاهش میدهد .

از طرفی چای سبز به دلیل وجود همین پلی فنولها ، نوشیدنی بسیار مناسبی برای از بین بردن بوی بد دهان ( هالیتوزیس ) میباشد .

از طرفی در بعضی مقالات ، موجودبودن مقادیری فلوراید در چای نیز عنوان شده که باعث استحکام ساختار دندان میشود.

آدامس بدون قند :

آدامسهای بدون قند در واقع ،فاقد گلوکز هستند و به جای گلوکز معمولا زایلیتول دارند.

معمولا باکتریهای استرپتوکوک موتانس ( باکتری مولد پوسیدگی ) با تجزیه گلوکز ، اسید تولید میکنند.

اما زایلیتول موجود در این آدامس های بدون قند، جایگزین گلوکز میشود اما استرپتوکوک موتانس قابلیت تجزیه آن را ندارد.

بنابر این اسیدی تولید نمیشود که منجر به پوسیدگی شود.

ضمنا جویدن آدامس منجر به تحریک ترشح بزاق شده و با بالا بردن حجم بزاق ، محیط دهان را نیز بافر میکند.

پیاز :

پیاز خام به دلیل دارا بودن مقادیر بالای سولفور ، آنتی باکتریال قوی بوده و باعث از بین بردن باکتریهای مضر دهان میشود.

غذاهای سرشار از ویتامینC

ویتامین C بسیار قدرتمند است! این ویتامین باعث تقویت عروق خونی و کاهش التهاب می‌شود که در نتیجه کمک می‌کند تا لثه‌هایتان سالم بمانند.

همچنین ویتامین C برای تولید کلاژن ضروری است، پروتئینی کلیدی که به بدن کمک می‌کند تا با بیماری لثه مبارزه کند.

بدون ویتامین C، لثه‌های شما حساس شده و بیشتر مستعد بیماری ناشی باکتری‌های مسبب بیماری‌های لثه‌ای قرار می‌گیرد.

غذاهای حاوی پروبیوتیک

هنگامی که بحث باکتری در بدن شما می‌شود، هزاران باکتری خوب و بد در بدن شما وجود دارد.

پروبیوتیک‌ها یکی از بهترین انواع باکتری‌ها هستند.

مطالعات بیشتری در این زمینه نیاز است، ولی پیش از این برخی از شواهد نشان می‌دهند که باکتری‌های پروبیوتیک به کاهش جرم دندان‌ها و بهبود لثه‌های سالم کمک می‌کنند.

سخن پایانی

جویدن غذاهای خوشمزه‌ای که می‌دانید برای سلامت دهانی شما مفیدند، احساس خوبی دارد.

هرچند، آن مواردی که دندانپزشک‌ها توصیه می‌کنند را فراموش نکنید. حتی پس از مصرف سالم‌ترین مواد خوراکی این لیست، همیشه باید دهان خود را از باقیمانده غذاها، قند و اسیدها پاک کنید.

مسواک زدن، نخ دندان کشیدن بطور حتم باید در رده بالاترین انتخاب‌های شما باشند ولی اگر در خال حاضر امکان آن وجود ندارد، می‌توانید با جویدن آدامس یا حداقل نوشیدن آب این مواد را از دهان خود پاک کنید.


ثبت نظر